Malo i srednje poduzetništvo je ključni nositelj razvoja gospodarstva grada Vinkovaca. Grad Vinkovci imaju značajan udjel u pokazateljima razvoja gospodarstva Vukovarsko-srijemske županije, naime podaci govore da je u 2017. godini na području Vinkovaca bilo smješteno 32,08 % poduzetnika županije koji upošljavaju više od 41,83 % ukupno zaposlenih, te ostvaruju skoro 26,17 % ukupnog prihoda županije.

Stoga je Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA d.o.o. fokusirana na razvoj politika i projekata usmjerenih na povećanje konkurentnosti gospodarstva Vinkovaca i stvaranje povoljnijih uvjeta za razvoj poduzetništva i to kroz: razvoj poduzetničke klime, razvoj poduzetničke infrastrukture, promociju poduzetništva, potporu razvoju poduzetničkih projekata, te obrazovanje za poduzetništvo.

U okviru Agencije djeluje INFO CENTAR ZA PODUZETNIKE koji je pokrenut uz podršku Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, te poduzetnicima s područja grada Vinkovaca i drugim zainteresiranim ulagačima pruža slijedeće usluge:

1. Informiranje i savjetovanje poduzetnika,

2. Savjetodavna pomoć prilikom pokretanja poslovnog poduhvata,

3. Izrada i/ili pomoć pri izradi projekata za prijavu na nacionalne i EU fondove,

4. Izrada investicijskih studija i poslovnih planova

5. Edukacije i treninzi

6. Tehnička pomoć u provedbi projekata financiranih iz EU projekata

Put poduzetnika od ideje do konačne realizacije uspješnog poduzetničkog poduhvata može biti dug, težak i neizvjestan, stoga Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA d.o.o. nastoji pomoći poduzetnicima kroz poslovno savjetovanje pri pokretanju poduzetničkog poduhvata, ali i rješavanju specifičnih problema rasta i razvoja poslovanja.

Svima sa poduzetničkom inicijativom nudimo potporu i mentorstvo u realizaciji poduzetničkih ideja koje kroz različite programe podupiru slijedeće institucije:

Usluge savjetovanja na raspolaganju su Vam svakim radnim radnom od 7:30 do 15:30 sati, te nas tako možete posjetiti u našim prostorijama ili, ako to nije moguće, rado ćemo mi posjetiti Vas.

Skip to content