Novosti

Uspostavljen sustav eFondovi

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uspostavilo je sustav eFondovi kao novo sveobuhvatno informatičko rješenje za učinkovito upravljanje i praćenje operativnih programa i provedbe projekata financiranih iz ESI fondova u programskom razdoblju 2014. – 2020.

Ključna razlika novog sustava u odnosu na prethodne aplikacije jest u funkcionalnosti Korisničkog portala, kroz koji prijavitelji mogu pripremati i dostavljati svoje projektne prijedloge i njima upravljati, pratiti njihov status, te nakon odabira i ugovaranja, upravljati svojim ugovorom kroz portal.

Sustav eFondovi je informacijski i komunikacijski sustav koji osobama koje su ovlaštene za njegovo korištenje omogućuje, uvid u objavljene pozive na dodjelu bespovratnih sredstava, izmjene poziva, podatke vezane uz status poziva, postupak dodjele bespovratnih sredstava, kao i pripremanje i podnošenje projektnih prijedloga, te uvid u provedbu ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava. Kroz Sustav se omogućuje zaprimanje upita, zahtjeva, dokumentacije i očitovanja od nadležnih tijela, dostavljanje očitovanja na upite i zahtjeve, dostavljanje dokumentacije, sve mrežnim putem (putem interneta), putem razvijenog sučelja.

Sustav eFondovi dostupan je na sljedećem linku.