Novosti

Bussines day

U petak,  08. rujna 2017. u kongresnoj dvorani Ville Lenije u okviru 52. Vinkovačkih jeseni po prvi put je održana gospodarska konferencija pod nazivom “Business day”. Konferencija   je okupila brojna ugledna imena iz područja gospodarstva i poduzetništva. Organizatori ovog događaja bili su Grad Vinkovci, te tvrtke Promo Cibalae d.o.o. i Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca Via d.o.o.

Nezaobilazna tema bili su fondovi Europske unije o kojima se ponajviše govorilo na panel raspravi “Mogućnosti razvoja poduzetništva- iskoristimo ih”, na kojoj je između ostalih sudjelovala i resorna ministrica Gabrijela Žalac.

“Meni nije cilj da mi dvije i pol milijarde iz EU fondova na području pet slavonskih županija potrošimo, već mi je interes da mi promijenimo sliku gospodarstva, ” istaknula je Žalac tijekom rasprave.

Cilj konferencije bio je mlađoj generaciji prenijeti informacije o novim znanjima i tehnologijama, predstaviti uspješne primjere mladih poduzetnika koji su svojom upornošću i vizionarstvom svoje ideje, hobije i strasti pretvorili u uspješan posao. Tijekom panel rasprave predstavljeni su ovom prilikom i primjeri dobre prakse- uspješne start up tvrtke te mladi poduzetnici koji su ih pokrenuli – Lidija Ratković (“Šareni boravak”), Lidija Bikić (“Helen Doron”), Ivan Vorgić (craft pivovara “Valens”), Vice Božić (“Google AddWords”) i organiziranjem ove konferencije želi se što više potaknuti mlade da se uključe u svijet poduzetništva te neprekidno raditi na stvaranju pozitivne poslovne atmosfere u gradu na Bosutu. “Sustavno moramo svi na tome raditi. Od vrtića, škola, bilo gdje se nalazimo u gradu moramo na tome inzistirati da postoji optimizam, da se u Vinkovcima može uspjeti,” istaknuo je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.